Sara Blomquist och Oliver Knutsson på Lundsbrunns kurort. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Röda mattan rullas ut för Göteborgs filmfestival – i lilla Lundsbrunn

Uppdaterad
Publicerad

När coronapandemin sätter käppar i hjulen för både Göteborgs filmfestival och hotellen så går de båda branscherna nu ihop om ett nytt koncept. Filmerna kommer att streamas till vissa hotell runtom i Västsverige – där gäster ska kunna se filmerna på rummen.

– Intresset har varit stort och vi får många frågor via telefon, mail och sociala medier. Vi har redan dagar som är nästan fullbokade, säger Sara Blomquist, försäljnings- och marknadsansvarig på Lundsbrunn Resort & Spa.

Det är två krisdrabbade branscher som nu samarbetar via Västsvenska turistrådet – Göteborg filmfestival och hotell-branschen. Totalt flyttar filmfestivalen ut på sju hotell runtom i Västsverige.

Därmed blir festivalen blir mer tillgänglig i hela länet. Ett koncept som kan komma att fortsätta även efter pandemin, om man får det att fungera.

– På grund av pandemin har det ju kommit fram många idéer där man tänker utanför boxen och jag tror definitivt att det här är något som kan ha kommit för att stanna, säger Sara Blomquist till SVT Nyheter Väst.

Mellan den 29 januari och 8 februari visas totalt 60 av Göteborg filmfestivals utvalda filmer på hotellen, i flera fall handlar det om premiärer.

– Jag tror filmfestivalen genom detta kan få en delvis ny publik, säger Sara Blomquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.