Tasso Stafilidis, verksamhetsanvarig Göteborg & Co. Foto: Kulturkalaset

Göteborgs kulturkalas har fått nytt namn

Publicerad

Göteborgs kulturkalas byter namn till Gothenburg culture festival. Fokus är att blicka ut mot världen och hitta en internationell publik.

Göteborg stad gör en satsning på att förändra Göteborgs kulturkalas. Det blir ett nytt format och nu också ett nytt namn. Kulturkalaset kommer i fortsättningen att heta Gothenburg culture festival.

- Det känns spännande med ett namn på engelska som dessutom får en enkel förkortning, GCF. Men det är framförallt innehållet som spelar roll och nu startar vi ett utvecklingsarbete med ännu större förankring i staden och en tydligare utblick mot Norden och världen, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co, i ett pressmeddelande.

Staden säger sig märka av ett större internationellt intresse för festivalen och vill genom det nya namnet skapa ytterligare förutsättningar för en internationell publik. Målet med det nya namnet är också att göra festivalen mer attraktiv för stora artister från hela världen.

Fakta om festivalen

Sedan 1991 har Göteborgs Stad genom Göteborg & Co erbjudit en stadsfestival, först i form av Göteborgskalaset och sedan 2007 som Göteborgs Kulturkalas.

2018 hade Göteborgs Kulturkalas 1,7 miljoner besök och bjöd på 1 700 programpunkter i samarbete med 250 programpartner från kulturlivet.

Årets tema är ”Voice & Music”. Det märks främst genom att European choir games, en körtävling och festival som lockar tusentals körsångare, håll i Göteborg.

Källa: Göteborgs stad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.