Foto: SVT Katarina Lundevall

Göteborgs nya pool heter Pöl Harbour

Uppdaterad
Publicerad

Pöl Harbour vann utan konkurrens namnkampen om Göteborgs nya utomhuspool.

Det rådde aldrig någon större tvekan om vilket namn västsvenskarna föredrog. Kort efter att omröstningen på vår hemsida inletts seglade ”Pöl Harbour” upp som favorit bland de tio utvalda förslagen.

SVT:s reporter Henrik Kruusval, som tog initiativet till omröstningen, är långt ifrån förvånad över resultatet.

– Det var ganska väntat. Personligen tycker jag att den är mest genial, rent ordvitsigt, säger en mycket nöjd Henrik Kruusval.

– Sen har jag fått mail om det olämpliga i kopplingen till bombanfall, men jag tror att humorn står över det. Folk kommer inte göra den kopplingen, utan tänka ”Vad roligt att pöl låter nästan som pearl”.

Det var faktiskt inte bara en, utan två personer som oberoende av varandra skickade in förslaget ”Pöl Harbour” till redaktionen.

”Pöl Harbour” fick till slut 24 procent av rösterna. På andra plats kom det något olustigt klingande ”Inälvsbadet” (18 procent), på tredje plats ”Kallhalla” (14 procent).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer