Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du följa med till Göteborgs Stadsmission och höra om deras insamling av student- och balkläder. Foto: SVT

Göteborgs Stadsmission samlar in bal- och studentkläder till behövande

Uppdaterad
Publicerad

Det finns gymnasieelever som inte vill fira sin student eftersom de känner att det blir för dyrt för deras föräldrar. Det vittnar Göteborgs Stadsmission om. Därför samlar de in bal- och studentkläder som sedan ska ges bort gratis till de som behöver.

– Vi vill att alla studenter ska kunna vara med på sin bal och fira sin student, säger Eva Barron, socialarbetare vid Göteborgs Stadsmission.

Inför studenten spenderas det ofta mycket pengar på kläder, flak och olika aktiviteter. För många familjer kan det vara svårt att få pengarna att räcka till, inte minst nu när det är mycket i samhället som blivit dyrare.

Göteborgs Stadsmission började samla in studentkläder innan pandemin och nu är det dags igen inför årets student, vilket GP berättade först. Nu är det dags igen inför årets student. Kläderna kommer sedan att förmedlas till unga som av ekonomiska skäl har svårt att få tag på dem på annat sätt.

”Känt sig utanför”

Naya Mir Yousef är barnrådsrepresentant vid Göteborgs Stadsmission. Själv har hon några år kvar till sin egen student men har ändå pratat med andra unga som är oroliga över att inte ha råd med firandet.

– De har varit väldigt oroliga över att inte kunna få gå och ha lika kul som alla andra. De har kanske känt sig utanför och att de inte duger tillräckligt, säger Naya Mir Yousef.

Följ med till Göteborgs Stadsmission och hör om arbetet i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.