Göteborgsduon Don Palm på Summerburst

Uppdaterad
Publicerad

Som enda dj:s från Göteborg gör Don Palm entré på Summerburst på lördageftermiddag.

Sedan 2007 har de dj:at ihop och kallat sig Don Palm. Karl Palmblad och Daniel Tervaniemi är två göteborgskillar som redan hunnit med att värma upp världskändisar som Sebastian Ingrosso, Avicii och David Guetta. Nu får de själva vara med och leka med de stora killarna när de gör debut på Summerburst på lördag eftermiddag.

– Det känns så roligt att spela på Ullevi, det är ju det största vi har och vi kan nog inte bli mer taggade än vad vi är, säger Karl Palmblad.

Lokal fördel

De största stjärnorna spelar sent på kvällen, men Don Palm får tillsvidare nöja sig med att spela i fullt dagsljus när de beträder scenen vid 13.40 på lördagen. Att vara lokala hoppas det ska ge dem fördel hos publiken och inge en extra härlig känsla under spelningen.

– Vi har jobbat hårt för att komma hit och spelat på nästan alla scener i stan ochen del utomlands. Förhoppningsvis har vi gjort ett bra jobb och det är väl därför vi får vara här och spela nu, säger Karl Palmblad.

– Vi hoppas ju såklart att det kommer lite mer folk till vår spelning just för att vi är från Göteborg trots att det är lite tidigare säger Daniel Tervaniemi.

Stora namn som Alesso och Axwell ska spela under helgen men David Guetta är det största dragplåstret på årets Summerburst.  Han är, precis som Swedish House Mafia, en stor förebild för Don Palm. Det var inte svårt att tacka ja när det fick chansen att värma upp idolen i Köpenhamn och han var även en stor anledning till att killarna började med sin musik från första början.

– Han är ju en gudfader inom genren. Många säger att han är för kommersiell och så men det är ju egentligen han som är den riktiga förebilden och som har gjort att house-musik nu är så stort, säger Daniel Tervaniemi.

Progressiv house

I det som står att läsa om Don Palm på nätet nämns ofta att de är tongivande inom ”progressiv house”, men vad det innebär är de lite osäkra på själva.

– Jag tror att det är väldigt snällt skrivet men jag tror vi är bra på att göra melodiska, trevliga feeling-låtar. Tongivande är väl lite att ta i men progressiva det är vi definitivt, säger Daniel Tervaniemi.

Flera dj:s som Avicii och Swedish House Mafia är enorma utomlands.

Vad beror det på tror ni?

– Sverige har alltid varit bra på musik ända sedan Abba. Jag tror det är lite som när Björn Borg spelade tennis, då ville alla andra också spela tennis. Nu när Swedish House Mafia blev stora, var det många som skaffade en dator och började göra House och då blir man ju duktig i längden, säger Daniel Tervaniemi.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.