Här kan du göra din röst hörd

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Göteborg har beslutat att införa e-förslag där man som privatperson kan lämna synpunkter och idéer via en hemsida. Det går även att rösta på förslagen som man tycker är bra.

– Det ska verkligen spännande att se vad göteborgarna har på hjärtat,  säger Agneta Blocksjö Attar, projektledare Göteborgsförslaget.

Påverka samhällsutvecklingen

Det här är något som redan nu finns i ett 20-tal kommuner i Sverige och som bygger på att politikerna vill införa delaktighet och inflytande för medborgarna på ett nytt sätt. Ett komplement för den som vill påverka samhällsutvecklingen utan att kanske gå direkt via de politiska partierna.

– Hellre ett förslag för mycket än ett för lite, säger Agneta Blocksjö Attar. Vi har precis börjat få in förslag och de måste granskas för att se om de hamnar i rätt forum, men om 200 personer röstar på förslaget finns det ett löfte att förslaget går vidare som informationärende till rätt styrelse eller nämnd i Göteborg stad.

Alla välkomna

– Man behöver inte heller bo i Göteborg, utan bara vara intresserad av utvecklingen, och alla kan rösta eller lämna förslag, gamla som unga.

Här kan du gå in och lämna förslag och rösta: www.goteborg.se/goteborgsforslaget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.