Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör arrangören Markus Lundgren förklara vilka det är som släpat sig upp den tidiga lördagsmorgonen för att delta i Göteborren – se bilderna från tävlingen. Foto: SVT

Här fiskar ”dedikerade nördar” i centrala Göteborg – se bilderna från tävlingen Göteborren

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal personer samlades i centrala Göteborg under lördagen för att delta i Göteborren – tävlingen som går ut på att fånga så stora abborrar som möjligt.

– Det bästa och häftigaste med Göteborren är ju att vi har så bra fiske i centrala Göteborg, säger arrangören Markus Lundgren.

Starta klippet för att följa med till fisketävlingen och se hur det går för några av de tävlande.

Den med de tre längsta abborrarna tar hem förstapriset. Pris delas även ut till den som får den största fisken, av valfri art.

– Förhoppningsvis kommer det in rapporter om bra fångster här under eftermiddagen, säger Markus Lundgren.

Årets vinnare av Göteborren: 44 cm

Under fisketävlingen är det catch and release som gäller, det vill säga att man släpper i fiskarna efter att man fångat dem. Lyckas man fånga en fisk lägger man ner den på en mätbräda och ta kort på den innan den får återvända till kanalen igen.

Vinnaren fick en abborre på 44 centimeter och kammade sålunda hem vinsten både för största fisk och för de tre längsta abborrarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.