Drunkningsolyckan inträffade på Nolhaga Parkbad i Alingsås. Foto: SVT

Gothiadeltagare död efter drunkningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Den tonårspojke som sedan en vecka vårdats för livshotande skador efter en drunkningsolycka i Alingsås har avlidit, enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets presstjänst. Pojken var deltagare i Gothia Cup.

– Jag och vi i hela Gothia cup är helt bestörta över den tragiska olyckan som skedde och att den nu också visade sig få värsta tänkbara utgång säger Malin Fahlén, kommunikationsansvarig på Gothia cup.

Enligt Gothia cup var det en femtonårig pojke som deltog som spelare i ett etiopiskt lag. Olyckan inträffade i torsdags i förra veckan på Nolhaga parkbad i Alingsås. Under torsdagen meddelade Sahlgrenska att pojken avlidit, något som GP var först med att berätta om. Gothia cup uppger att besöket på badet inte var en aktivitet som de hade arrangerat. Laget som pojken tillhörde har rest hem, men anhöriga till honom är kvar.

– Nu går vår tid och kraft åt till att akut stötta den drabbades familj med emotionellt omhändertagande och med praktisk hjälp, säger Malin Fahlén.

Alingsås kommun ska göra kartläggning

Enligt polisen finns det ingen misstanke om brott. Alingsås kommun meddelar att man nu kommer att genomföra en kartläggning av händelseförloppet för att se om det går att höja säkerheten på badet.

Vilket ansvar har ni?

– Vi vet inte om det skulle vara så att vi har brustit i något, det finns inget som tyder på att personalen har brustit i sitt ansvar. Det är en tragisk olycka helt enkelt, säger Niklas Ehnfors, kommunikationschef Alingsås kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.