Grannarna runtom det tillfälliga boendet för nyanlända, Askimsviken, har störts en del av högljudda barn. Annars har inga särskilda problem uppstått sedan inflyttningen för par år sedan. Foto: SVT

Grannarna i Askimsviken: ”Lite mer ljud kvällstid men inget farligt”

Uppdaterad
Publicerad

Vi pratar med flera grannar i villaområdet runtom det tillfälliga boendet vid Askimsviken. De flesta har inget särskilt att anmärka på, men en del klagar på höga ljudnivåer och skrän från lekande barn.

– Det är inte så hög arkitektonisk kvalitet på husen, säger Lina, som är granne med boendet i Askimsviken.

Men en annan granne på samma gata störs mycket av skrän från lekande barn till sent på dagen.

– Det är på kvällarna när man försöker ha lugn och ro så är det väldigt oväsen, det skriks väldigt mycket därifrån, säger Roger Hedlund, som lägger till att det låter som ”att Liseberg har öppnat igen”.

”Inte varit något problem alls”

På andra sidan Askimsviken, intill parkeringsplatsen, bor David Sunneström med sin pappa och sina bröder. Han har inte alls märkt av att det skulle vara något negativt kopplat till boendet som funnits i ett par års tid nu.

– Det har inte varit något problem alls, inte vad jag har hört i alla fall, säger han.

Han dessutom fått kontakt med en familj på boendet som han grillar med ibland i sin trädgård.

Hör mer i klippet om vad grannarna anser om integrationen med det tillfälliga boendet i Askim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.