Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/skärmdump

Gatukök i Kungälv vandaliserades – man kissade i glassboxen

Uppdaterad
Publicerad

En kille kissar rakt ner i glassboxen och en annan försöker bajsa bredvid. Klippet som visar hur flera killar tar sig in på en grillrestaurang i Kungälv har fått stor spridning på sociala medier.

– Det är det värsta jag har varit med om, säger ägaren Dennis Fjellet.

Han har precis städat färdigt inne i lokalen efter helgens vandalisering. Under årets cruising i Kungälv urartade några killar och tog sig förbi avspärrningarna vid en toalett inne på snabbmatsrestaurangen. Samtidigt filmade de skadegörelsen.

– Jag jobbade denna kvällen och försökte köra iväg killarna, men förstod inte exakt vad de gjorde. Dagen efter såg jag filmen och insåg vad som hänt, säger Dennis Fjellet.

Har polisanmält

På filmen som fått stor spridning i sociala medier syns en kille som säger att han ska försöka bajsa bredvid en glassbox. En annan kille kissar rakt ner över glassen.

– Det har väckt starka reaktioner och många som har hört av sig, så jag får mycket stöttning. Det finns också en polisanmälan. Dessa killar är över 20 år så nu ligger det på polisens bord att gå vidare. 

Ångrar sig

Dennis Fjellet har efter händelsen sett tydliga spår av urin, men tror inte att de faktiskt bajsade. Han har också lyckats lokalisera killarna som varit inne i hans grill och de ska vara ångerfulla.

– Det verkar ha gått upp för killarna att detta inte var bra och de har nu betalat 6000 kronor för saneringen. Men jag tycker det är ett katastrofalt beteende, säger Dennis Fjellet.

Se delar i klippet från sociala medier och hör restaurangägaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.