Grov misshandel i Vara – man förd medvetslös till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern misshandlades svårt i Vara natten mot söndagen.

Larmet om en pågående misshandel kom till polisen strax efter midnatt. En man i 30-årsåldern hade blivit påhoppad av flera personer i centrala Vara.

Slogs medvetslös

Mannen fick ta emot slag i ansiktet och misshandlades så svårt att han förlorade medvetandet. Ambulans och ambulanshelikopter tillkallas till platsen. Han var fortfarande medvetslös när han fördes till sjukhus med ambulans, enligt tidiga uppgifter från platsen. Mannen ska ha förts till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, enligt polisens hemsida.

Under söndagsförmiddagen meddelar Sahlgrenskas pressjour att läget är allvarligt men stabilt för skadade mannen.

Flera gärningspersoner

Vittnen larmade polisen och en 17-åring kunde gripas kort därefter. Han är nu misstänkt för grov misshandel. Polisen utesluter dock inte om det finns fler gärningspersoner.

– Personen har hörts men vad som framkommit där vet jag inte, vi jobbar  vidare med att söka vittnen och fler eventuella gärningspersoner eftersom det finns uppgifter om att de kan finnas fler, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.