Gymägaren efter dödsskjutningen i Lidköping: Änglavakt

Uppdaterad
Publicerad

Robin Fogelqvist satt med vänner i sitt nyöppnade gym när skott gick igenom väggen. På andra sidan hade en man i 35-årsåldern skjutits ihjäl. I gymmet hade två personer fått lättare skador men ingen behövde uppsöka sjukhus.

– Det som hänt är helt overkligt , säger Robin Fogelqvist.

Hör gymägaren Robin Fogelqvist berätta om när skotten gick igenom väggen – i klippet

Robin Fogelqvist hade drömt om att öppna ett eget gym i över tio år. På söndagskvällen summerade man en öppningshelg med över 500 gäster. Det var då en dödsskjutning skedde i lokalen bredvid gymmet – och flera skott gick genom väggen rakt in i gymmet där Robin Fogelqvist satt med ett 20-tal personer.

Särskild händelse

Polisen grep under måndagen en person misstänkt för inblandning i mordet. Enligt polisen är det en man i 35-årsåldern som sköts till döds och polisen har tidigt gått ut med att så väl offer som misstänkta hör hemma i den kriminella gängmiljön.

– De personer vi är intresserade av har gängkopplingar, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Polisen startade under mordnatten en särskild händelse för att lättare kunna samla resurser. Under måndagen har man genomfört förhör, husrannsakningar och beslagtagit mobiltelefoner.

Ännu har ingen gripits misstänkt för mordet. 

Hör lokalpolisområdeschefen Johan Rexhag om hur polisen i Lidköping agerar efter dödsskjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.