Håkan Hellström meddelar att sommarens konserter flyttas till 2022. Foto: TT

Håkan Hellström ställer in sommarens konserter

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellströms utsålda konserter i Göteborg skjuts upp igen. Konserterna flyttas fram till 2022.

– Sommaren 2022 rullar vi igång beatet på Ullevi och jag vet att det kommer göras med mer soul än någonsin, skriver artisten i ett meddelande till fansen.

Spelningarna skulle ha ägt rum i somras, men ställdes in med anledningen av pandemin. Genom en personlig hälsning till sina fans meddelar Håkan Hellström att sommarens konserter skjuts upp för andra året i rad.

– Sommaren 2022 rullar vi igång beatet på Ullevi och jag vet att det kommer göras med mer soul än någonsin. Det gäller inte bara de här konserterna, utan vad ni än ser. Jag tror allt kommer kännas mer sommaren 2022. Och förhoppningsvis alltid efter det här. Kanske är det en ny dekadent dionysisk njutningsera som tar vid när vi kommer ur det här. Ett nytt blomstrande 20-tal. Jag vill gärna tänka så. Och i alla fall jag ska i så fall ta del av alltihop. Och snälla – när vi går på scen 2022 så sträck alla händer i luften. Så vi får luft under ovana vingar. Och får flyga igen. Eller bara sväva lit, skriver Håkan Hellström på sin Instagram.

Coronapandemin

Nya datum för konserterna blir istället 19, 20, 26 och 27 augusti 2022. När biljetterna till de två första konserterna släpptes 2019 kraschade arrangörens sajt, varpå ytterligare två konserter planerades in. Hellström skrev därmed historia genom att sälja ut Ullevi fyra kvällar under en och samma sommar.

Även det tyska bandet Rammstein flyttar sina spelningar till 2022 meddelar arrangören.

Se SVT:s intervju med Håkan Hellström i studentrummeti Gårda inför hans första Kårenspelning 2 december hösten 2000.Bara hundra meter ifrån Ullevi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet