På fredagen meddelade Livenation att ikonen Freddie Wadling gått bort. Då skickade Håkan Hellström en hälsning på sin Facebooksida. Foto: TT

Håkans fina hälsning till Freddie Wadling

Uppdaterad
Publicerad

När Håkan Hellström stod på Ullevi 2014 gästades han på scenen av Freddie Wadling. Nu skickar Håkan en Facebookhälsning till honom.

– Tack för allt och tack för att jag fick dela scen med dig, min idol, och bli din kompis.

På fredagen meddelade Livenation att ikonen Freddie Wadling gått bort. Då skickade Håkan Hellström en hälsning på sin Facebooksida.

”Freddie Wadling älskade. För oss som spelade alternativ musik i Gbg var Freddie en gudfader. En legend. Jag trodde ibland att han skulle överleva oss alla. 

Freddie Wadling 1951-2016

All kärlek till dig Freddie. Tack för allt och tack för att jag fick dela scen med dig, min idol, och bli din kompis.”

Håkan Hellström som spelar på Ullevi i helgen, gästades av just Freddie Wadling förra gången han spelade på arenan 2014.

”Helt förtvivlad”

En som också är starkt berörd av dagens sorgliga besked är artisten Amanda Werne. Hon sjöng tillsammans med Freddie Wadling på hans album ”Efter regnet.”

– Jag är helt förtvivlad. Han betydde jättemycket för mig, han var som familj för mig, säger hon till SVT.

Håkan Hellström medverkade också i albumet och hörs i låten ”Det Är Inte Nog.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Freddie Wadling 1951-2016

Mer i ämnet