En person släpptes felaktigt ut från häktet i Göteborg i onsdags rapporterar Aftonbladet. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Häktad person sattes på fri fot av misstag

Uppdaterad
Publicerad

En person har felaktigt släppts ur häktet i Göteborg, rapporterar Aftonbladet. Häktet vill inte gå in på några detaljer om händelsen, som inträffade onsdags.

– Det jag kan säga är att en klient har släppts ur häktet som inte skulle ha släppts. Vi har inlett en särskild utredning för att ta reda på hur det här kunde ske, säger häkteschefen Malin Sparrström till tidningen.

Enligt Ulf Mossberg, pressekreterare vid Kriminalvården, beror missen på att personal inte genomförde de kontroller som ska göras innan en häktad släpps.

När missen uppdagades slog häktningspersonalen larm till polisen. Den felaktigt frigivne ska fortfarande vara på fri fot, och häktet vill inte berätta vad personen är misstänkt för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.