Pavlina Forsberg såg katten med egna ögon. (Katten på bilden har inget med händelsen att göra). Foto: Privat/TT

Halshuggen katt hittad i buskage

Uppdaterad
Publicerad

I söndags hittades en död katt i ett buskage i Högsbo. Nu är Pavlina Forsberg, som själv såg kattens tillstånd, orolig för att det ska hända igen.
– Att skada oskyldiga djur på det sättet är det absolut värsta man kan göra. Jag känner mig fortfarande skärrad och är fruktansvärt ledsen, säger hon.

Det var efter ett samtal i söndags som Pavlina Forsberg från Högsbo upptäckte en död katt med avhugget huvud utomhus, vilket Göteborg Direkt var först med att uppmärksamma.

Hon förklarar att det var en smärre chock och sorg att se katten ligga på marken med avhugget huvud.

– Jag kan bara bli riktigt förbannad över det här. Att skada oskyldiga djur på det sättet är det absolut värsta man kan göra. Jag känner mig fortfarande skärrad och är fruktansvärt ledsen.

”Det är sjukt”

Pavlina Forsberg berättar att hon själv är en djurvän och äger en hund. Nu känner hon sig orolig över vad det är för människa som kan ligga bakom händelsen.

– Jag känner mig orolig för andras katter och känner att jag behöver varna mina grannar. Jag önskar att det inte händer igen. Att göra en sådan här sak är sadistiskt. Att skära huvudet av en katt är sjukt.

För ett par år sedan hittades totalt åtta katter plågade till döds i Högsbo i Göteborg. Den man som låg bakom brotten var en 16-årig pojke som senare dömdes till rättpsykiatrisk vård.

16-åringen var under tiden han utförde gärningarna aktiv på internetforumet Flashback där han kallade sig ”Kattdödaren”.

Påminns om ”kattmördaren”

Efter söndagens händelse påminns Pavlina Forsberg kring den så kallade ”kattmördaren” som tidigare dömts.

– Hoppas att alla håller koll på sina djur, så det inte händer mer.

Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, känner inte till det enskilda fallet, men berättar att det tyder på någon form av djurplågeri.

– Det är en brottslig gärning som man kan dömas för och det är naturligtvis allvarligt gentemot de som är djurägare, de skapar en väldig oro, säger han.

Efter att Pavlina Forsberg fick syn på katten lade hon ner den i en kartong.

– När jag bar den blev kattens kropp helt stel. Det kändes som att jag var i trans. Det var så himla hemskt och overkligt, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer