Foto: Marit Fahlander/SVT

Halt väglag efter snöfall – flera trafikolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har inträffat efter nattens snöfall. Enligt räddningstjänsten är det väldigt halt på vägarna.

Flera bilar har kolliderat eller åkt av vägen efter nattens snöfall. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall, som kan ge fem till dryga tio centimeter snö. Strax efter femtiden krockade tre personbilar i Hulu, i närheten av Ulricehamn. Tre personer fick föras till sjukhus med lindrigare skador.

Även i centrala Ulricehamn inträffade en trebilskrock, och strax efter en olycka på riksväg 27, söder om Borås.

– Föraren  var chockad. Det är oklart om personen fick föras vidare med ambulans, säger Per Fägersten, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

”Har varit mycket halt”

Även i Göteborg har flera olyckor inträffat under tisdagsmorgonen. I Torslanda kolliderade två bilar på Sörredsvägen strax innan klockan sex. Enligt räddningstjänsten finns det inga uppgifter om skador från platsen.

– Men det påverkar sannolikt trafiken. Det har varit mycket halt på morgonen, säger larm- och ledningsoperatören hos räddningstjänsten i Storgöteborg.

Även polisen har larmats till ett antal olyckor under morgonen. Bland annat hade en bil åkt av vägen i Gråbo i Lerums kommun.

– Det är väldigt slaskigt. Så vi har haft ett antal oyckor. Men inga allvarligare skador, än så länge, säger polisens presstalesperson, Peter Adlersson.

Vid 07.15-tiden larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en olycka på Björlandavägen i Tolered. Två bilar ska ha kolliderat i halkan, och vägen stängdes av helt. Båda bilarna fick bärgas. Skadeläget på de inblandade personerna är oklart.

Flera indragna hållplatser

Enligt Västtrafiks presstjänst har lokaltrafiken fungerat som vanligt, trots ovädret. Däremot tvingades drogs ett par hållplatser in tillfälligt.

– Det gäller Atmosfärsgatan och Merkuriusgatan i Bergsjön, samt Rörtångens brygga och Rörtångens badplats utanför Kungälv. Det har varit så mycket snö att det varit svårt att komma fram. Men det är på väg att lösas, sade Mette Ramquist, pressinformatör hos Västtrafik, vid halv nio-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.