Göteborgs hamn. Foto: TT

Hamnkonfliktens medlare lämnar sitt uppdrag

Uppdaterad
Publicerad

Medlarna i den utdragna hamnkonflikten i Göteborg har avslutat sitt uppdrag. I början av juli föreslog de två medlarna, Anders Lindström och Jan Sjölin, att medlingen skulle upphöra eftersom Hamnarbetarförbundets stridsåtgärder inte längre är i kraft.

 En begäran som Medlingsinstitutet nu beviljat.

”De båda medlarna, som är två av de mest erfarna som Medlingsinstitutet har att tillgå, anser att alla möjligheter till en framgångsrik medling har uttömts. En lösning kräver inte bara skickliga medlare utan också parter som är villiga att kompromissa”, säger Medlingsinstitutets generaldirektör Carina Gunnarsson i ett pressmeddelande.

APM Terminals, som driver Göteborgs containerhamn, ligger sedan mer än ett år tillbaka i konflikt med Hamnarbetarförbundet. Stridsfrågorna handlar bland annat om fackligt inflytande, arbetsvillkor och arbetsmiljö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.