Lars-Göran Nyholm (L-G) kommer att cykla 100 mil mellan Borås och Umeå för att synliggöra att fysisk aktivitet är viktigt för alla och speciell i dessa tider. Foto: SVT

Lars-Göran cyklar 100 mil – för covidpersonalen

Publicerad

Det blir en cykeltur i hälsans tecken och med en insamling till all vårdpersonal som länge tagit hand om alla som varit sjuka. Han har själv varit sjuk, även om han inte vårdats på iva, och förstår inte de som inte tar coronan på allvar.

– Jag förstår inte hur folk resonerar, säger Lars-Göran Nyholm, initiativtagaren 100milaren.

Han får en start i strålande solsken den första dagen av tio. Från Borås till Skövde, för att sedan ta sig norrut med slutmålet Umeå där han ska gå i mål den 29 maj om allt går som det ska. Helst vill han att alla ska röra sig mer, inte nödvändigtvis 100 mil på cykel, men all träning som blir av är bra träning.

– När jag var sjuk gick jag mellan sängen och soffan och soffan och sängen i fyra veckor, säger Lars-Göran Nyholm, initiativtagaren 100milaren.

Se i klippet ovan hur Lars-Göran vill att vi alla ska röra på oss mer och försöka hålla oss friska.

Borås – Umeå tidsplan

19 maj Borås – Skövde

20 maj Skövde – Askersund

21 maj Askersund – Villingsberg

22 maj Lindesberg – Avesta

23 maj Avesta – Ockelbo

24 maj Ockelbo – Njutånger

25 maj Njutånger – Sundsvall

26 maj Sundsvall – Ullånger

27 maj Ullånger – Nordmaling

28 maj Nordmaling – Umeå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.