Britta Wingård lurades lämna ut sitt kortnummer under semestern Foto: SVT

”Han hann köpa ormskinnsskor för 12 000”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under en utflykt på semesterresan i Portugal ringde en man från SEB och berättade att någon höll på att göra uttag i Tyskland på Britta Wingårds kort. Nu när bankens varningssystem sagt ifrån var det bråttom att spärra kortet.

Mannen var mycket förtroendeingivande och bad Britta Wingård från Kungshamn att motringa till det nummer han ringde ifrån. Där svarade en växeltelefonist med SEB:s namn och kopplade henne snabbt vidare till mannen hon först talat med. Han lovade att agera snabbt om hon bara legitimerade sig med sitt kortnummer.

Men direkt när samtalet var avslutat sade magkänslan att något var fel och Britta Wingård ringde och spärrade alla sina kort, för säkerhets skull.

– Men på den korta tiden hade de hunnit handla för 12 000 kronor, i Dubai, på mitt kort, säger hon. Och när jag kollade upp butiken i efterhand så säljer de skor i äkta ormskinn. Man måste skratta åt det, med samtidigt är det viktigt att berätta om det så andra inte går på samma sak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.