Mirja Wester och Jonas Holmberg från Göteborg film festival är Årets göteborgare 2021. Foto: Göteborg filmfestival

Här är årets Göteborgare 2021

Publicerad

Årets Göteborgare 2021 blev inte bara en person utan både Mirja Wester, vd, och Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, för Göteborgs filmfestival tog hem vinsten.

Priset för årets Göteborgare går till någon som har gjort något gott, positivt och som betytt något för många. Årets Göteborgare ska vara en innerlig, godhjärtad och uppmärksammad person samt vara en god ambassadör för Göteborg. Göteborgs filmfestival checkade in samtliga boxarna. 

– Det känns himla kul för Göteborg Film Festival att få motta utmärkelsen Årets Göteborgare. Speciellt detta år då kultur- och publikarrangemang kämpat med att nå ut och för att överleva, säger Mirja Wester, vd, Göteborg Film Festival.

I motiveringen skriver juryn: ”Med målet att utmana människors syn på samhället och varandra har de visat film på nya och oväntade sätt, satt kulturmän i gynekologstolar och i år bjudit in till världens mest isolerade biograf – en vindpinad holme i havet”.

Utnämningen startade 1993 och utses av en jury bestående av representanter från GT, P4 Göteborg och Göteborg & Co.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer