Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Här är Chapmans torgs nya ”finare” julgran

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan restes granen som kom att gå under öknamnet ”fulgranen” på Chapmans torg i Majorna i Göteborg. Kritiken lät inte vänta på sig och idag kom så den täta ersättaren. Men alla är inte nöjda. ”Det finns skönhet i skevhet”, skriver en användare i sociala medier.

Det var i facebook-gruppen ”Vad händer i Majorna” som granen på Chapmans torg först uppmärksammades. Något SVT Nyheter Väst berättade om.

Anders Pettersson, förvaltare på Källfelts byggnads AB som är företaget som ansökt om tillstånd att ställa upp granen, konstaterade redan då att de kanske skulle bli tvungna att reklamera barrträdet och kräva en ny julprydnad för torget. Och nu står den nya på plats, tätare och rakare.

– Ja, jag hörde att den kom i morse, men jag har inte sett den än, säger han.

Kritik väcks igen

Men alla är inte nöjda med bytet. I facebook-gruppen väcks återigen kritik, den här gången för att den ”fula” granen borde fått stå kvar. Eller som någon uttrycker det i kommentarerna, ”Det finns skönhet i skevhet”.

Se och jämför granarna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.