Foto: Mohammad Alzakka

Här räddar Adrian hunden som faller från tredje våningen

Uppdaterad
Publicerad

Adrian Arya Shafaei och tre byggarbetare som jobbade i närheten räddade en hund som föll från fönstret på tredje våningen i Göteborg.

– Jag tänkte att vi måste rädda hundens liv, säger han.

Adrian Arya Shafaei  jobbar på en lunchrestaurang i Göteborg. Under tisdagen fick hans kollegor syn på en hund som lyckats ta sig ut med halva kroppen genom fönstret.

– När jag såg vad som hände så sprang jag ut på gatan, säger han.

Med sig tog han två filtar.

Lång väntan i kylan

Tre byggarbetare, som arbetade i närheten, hade också sett vad som höll på att hända. När Adrian kom ut med filtarna hjälptes de åt att hålla upp dem för att fånga hunden som de förstod skulle falla mot marken.

– Jag älskar ju djur och hundar och jag tänkte att det är min plikt att fixa det här.

De ringde till hundägaren, som inte var hemma, och även till räddningstjänsten och polisen för att få hjälp. Det blev en lång väntan i kylan där de blev stående under fönstret i drygt en halvtimme.

– Vi försökte hela tiden planera med avstånd och hur vi skulle stå. Jag tänkte bara att vi måste rädda hundens liv.

Hunden ramlade ur fönstret

Adrian Arya Shafaei. Foto: SVT

En kollega till Adrian filmade hela händelseförloppet. I klippet syns hur hunden ramlar ur fönstret och ned i filten sen till marken. Enligt Adrian så tror han att det gjorde att hunden klarade sig.

– Jag hade varit så besviken på mig själv ifall jag inte hade gjort någonting. Det var mitt under lunchruschen men jag släppte allting och fokuserade bara på det här. Och den här gången löste vi det.

 Efter en stund kom hundägaren som inte varit hemma tillbaka. Hon tackade Adrian för hjälpen.

– Hon var jätteglad och tacksam för att vi hade hjälpt henne och räddat hundens liv, säger han.

Hur känns det inombords?

– Det är en sådan härlig känsla att vi tillsammans har kunnat rädda den här hundens liv. Man känner sig så stolt och lycklig. Det är en god gärning som jag tycker att folk borde göra oftare för det är det som gör att dagen känns fulländad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.