Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Chera Khader Segestam firade sin födelsedag med en stor fest tillsammans med sina vänner. Foto: SVT

Här firar cancersjuka Chera sin sista födelsedag

Uppdaterad
Publicerad

I oktober 2022 fick Chera Khader Segestam från Göteborg beskedet att hon inte har långt kvar att leva. Hon bestämde sig för att ha en sista stor födelsedagsfest tillsammans med sina vänner för att fira sin 26-årsdag.

– Jag vill fira min födelsedag, trots att läkarna säger att jag inte har de förutsättningarna som andra har, säger hon.

Chera Khader Segestam blev under våren 2022 diagnostiserad med aggressiv blodcancer, Akut myeloisk leukemi (AML). Sedan hon blev sjuk har hon delat med sig av sitt liv på sociala medier.

Hon och hennes man Albin Segestam hann bara gå på en Tinderdejt innan Chera blev sjuk i cancer.

– Många kanske hade slutat skriva, men jag kände att det är ingen anledning, jag vill fortsätta prata med den här tjejen för jag gillar henne. Det var så det började, sen dess har vi inte slutat prata, säger hennes man Albin Segestam.

”Det tänker jag inte acceptera”

Chera Khader Segestam och Albin Segestam hann gå på en Tinderdejt innan hon blev diagnotiserad. Foto: SVT

När Chera fick beskedet att hon inte har lång tid kvar att leva tog de ett beslut: att leva livet fullt ut tillsammans. Och ordna livets sista fest för att fira Cheras 26-årsdag.

– I oktober fick jag reda på att jag inte har så många veckor kvar att leva. Men det tänker jag inte acceptera, för jag ska fira min födelsedag och det ser jag fram emot, säger hon.

Minidokumentären ”Livets sista fest” finns att se på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.