Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I dag är det inget vidare väder”. Några som firade inne i Brännögården var Alexandra Wangson och Nowa-Li. Foto: SVT

Här firas midsommar i regnet – på fel dag för att slippa turister

Publicerad

Midsommarfirandet på Brännö fick byta datum eftersom det lockade för mycket turister. Nästa dag var det vädret som ställde till det – så firandet fick ske inomhus.

– Alltså det är väldigt snopet, säger Yngve Ernst, ordförande för Brännöföreningen.

Midsommardansen på Brännö flyttades för första gången eftersom de inte mäktade med alla turister. Det klassiska firandet bytte dag till midsommardagen istället för midsommarafton. Men till skillnad från det soliga vädret dagen innan så var det regn och grått, så firandet fick flyttas in till Brännögården.

– Det är inte samma sak, men jag förstår varför de har gjort det. Och i dag är det inget vidare väder. Men stämningen verkar vara bra, säger besökaren Alexandra Wangson.

Ordförande: ”Väldig otur”

På grund av vädret kunde de inte resa någon midsommarstång. Men det blev fortfarande levande musik, fast inomhus.

Var det lite snopet med tanke på vilket bra väder det var i går att det är grått i dag?

– Alltså det är väldigt snopet, det var sol igår, det är regn idag, det är sol imorgon enligt rapporterna, vi tycker det är lite tråkigt faktiskt, säger Yngve Ernst, ordförande för Brännöföreningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.