Många samlades i Herrestads kyrka för att hedra Wilma. Foto: SVT

Här hedras Wilma i kyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen anordnades flera minnesgudstjänster i Herrestads kyrka i Uddevalla för Wilma, som mördades förra året. Minnesgudstjänsterna var öppna för alla och många kom för att tända ljus och delta.

– Jag är här för att stödja familjen , säger Aya Turani som var med.

Se mer från minnesgudstjänsten i klippet ovan.

Längst fram i kyrkan stod en stor bild på Wilma. I kyrkbänkarna satt människor och grät och tröstade varandra. När låten ”Uti vår hage”, en låt som Wilma själv tyckte mycket om, spelades var inte ett öga torrt.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Kyrkan hade ordnat så att flera minnesgudstjänster ägde rum efter varandra, för att kunna följa corona-restriktioner och se till att alla som ville hade möjlighet att delta. Tidigare har Wilmas familj haft begravning med de närmsta. Under fredagen var allmänheten välkomna till minnesgudstjänsterna.

– Det blir en form av punkt, något fint mitt i allt, säger Ingvar Humlén, vikarierande kyrkoherde i Herrestads kyrka.

Det var i november förra året som 17-åriga Wilma anmäldes försvunnen i Uddevalla. Tusentals frivilliga sökte efter henne men det dröjde nästan två veckor innan polisen meddelade att man hittat en kroppsdel som bekräftade att hon var död. Ex-pojkvännen dömdes till livstids fängelse, mot sitt nekande, i tingsrätten för mord och brott mot griftefriden. Nyligen avslutades hovrättsförhandlingarna. Hovrättsdomen väntas meddelas 23:e oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet