Här jublar fansen i Poseidon – i snö och regn

Uppdaterad
Publicerad

Frölundaspelarna åkte till Skellefteå och tog klubbens fjärde SM-guld. Då blev det vild glädje i Göteborg och traditionellt bad i Poseidon – trots både regn och snö.

– Jag har väntat på det här i elva år, säger supportern Erik Johansson som var snabbt in i fontänen.

Det var elva år sedan Frölunda Indians vann SM-guld. Då var det under lockout-säsongen 2004/05 och lagets hänförare var profiler som Daniel Alfredsson och Henrik Lundqvist.

Den här gången stod nya matchvinnare i fokus.

Slutspelskungen Artturi Lehkonen och kanadensaren Ryan Lasch var tongivande när Frölunda på söndagen hämtade hem guldet.

”Det var ett tag sedan”

Efter en drömstart för bortalaget kunde Skellefteå aldrig hämta sig.

– Underbart att få känna hur det är att vinna igen. Det var ett tag sedan nu, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist som var med och vann för elva år sedan.

”Det är helt fantastiskt”

Och trots att avgörandet kom på bortaplan, blev det traditionellt bad i Poseidon på Götaplatsen för Frölundafansen. Vare sig regn eller snö kunde hålla borta de lyckliga supportrarna.

– Det är helt fantastiskt, säger en av de supportrar som trotsat vädrets makter.

– Frölunda är bäst! Vi är de första som vinner CHL och SHL under samma år!

Erik Johansson som var snabbt in i fontänen.

– Det är ren glädje, jublar han och konstaterar:

– I natt blir det vilt!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.