Här kan du se bra ut

Uppdaterad
Publicerad

Inte långt från Härlanda Tjärn har en gammal rastplats blivit som ny.

En av Göteborgs bästa utsiktsplatser ska härmed avslöjas, men så är det också kommunens vilja att fler ska hitta dit. På tisdagen invigdes nämligen en ny rastplats uppe på Getryggen i Delsjöområdet.

Det står Hindås på stolpen. Men så långt ska vi inte alls. Det är faktiskt inte någon längre sträcka att gå från Härlanda tjärn upp till Getryggen. Men det är i uppförsbacke. Belöningen får man å andra sidan när man når toppen. Härifrån syns såväl Masthuggskyrkan som Hisingen och nordöstra Göteborg.

Redan tidigare har det stått ett vindskydd på platsen, men det var ruttet. På tisdagen invigde park- och naturförvaltningen ett nytt, med förhoppningen om att fler ska hitta hit och om det inte är den bästa utsikten så är det i varje fall den högsta på Getryggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.