Erik Falk och döttrarna Julia och Ellen. Foto: Mölndals stad/Privat

Här levererar kommunen mängder med snö till barnen: ”Fantastiskt roligt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det inte har snöat på länge så ligger det nu en stor hög i Mölndal. Kommunen har nämligen passat på att flytta snö från Åby ishall till ett lämpligare ställe.

– Det var mycket skratt och ståhej från både barn och vuxna som var där, säger Erik Falk, som lekte med döttrarna i snöhögen.

Starta klippet ovan för att se snöleveransen från ishallen.

Det var på fredagseftermiddagen som Mölndals stad hämtade snö som skrapats från ishallen och bandybanan, och levererade den till Åbykullen.

– Medan vi jobbade med att lägga snön på plats så hördes glädje från barnen på förskolan här intill, så vi tror att det här blir välkommet hos barnen, säger Daniel Eckhardt, kommunikatör på tekniska förvaltningen.

Erik Falk tog med sig döttrarna Julia, 1,5 år, och Ellen, 6, till den nylevererade snöhögen.

– Vi hade fantastiskt roligt av att leka och skoja i snön. Döttrarna var jätteglada, och det var mycket skratt och ståhej från både barn och vuxna som var där, säger Erik Falk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.