Snack om kost, träning och klubbarnas relation blev det när SVT Nyheter Väst mötte Johan Nilsson, lagkapten i Alingsås HK och Jonathan Edvardsson, lagkapten i IK Sävehof för en fika i Floda. Foto: SVT

Här möts rivalerna inför SM-finalen i handboll

Publicerad

Det närmar sig SM-final i handboll – i år ett hett västsvenskt derby mellan Alingsås HK och IK Sävehof. När SVT Nyheter Väst för samman lagkaptenerna och rivalerna för en fika blir det snack om kost och klubbarnas relation till varandra.

– Vi har vuxit upp och mött varandra i ungdomsåren och då växer känslan att man inte vill förlora mot varandra, säger Johan Nilsson, Alingsås HK.

Vi möter lagkaptenerna på neutral mark – i Floda. Härifrån tar det en kvart med pendeltåget till Partille där Sävehof håller till och åker du en kvart åt andra hållet hamnar du i Alingsås. Det är på Estrad Alingsås som den första finalmatchen spelas på lördag kl 18.10.

Bäst av fem finalmatcher

Nytt i handbollsligan för den här säsongen är att man går tillbaka till SM-finalspel i bäst av fem matcher på samma sätt som man spelar kvarts- och semifinaler.

När vi möter de bägge lagkaptenerna Edvardsson och Nilsson för en fika i Floda tackar de nej till en bulle till kaffet – det är ju finalvecka!

Se vårt möte med rivalerna i klippet ovan och hör dem snacka om uppladdningen inför finalomgångarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.