Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet ovan för att se när taket rasar in i garaget. Foto: Pontus Grynge

Här rasar taket in i garaget i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

När hantverkare var på väg att installera laddstolpar gav innertaket på garaget i höghuset Utsikten i Lerum vika och flera ton betong rasade ner.

– Vi hörde ett stort knak och tänkte först att det bara var någon som gjorde något högt ljud på ovanvåningen, säger Pontus Grynge, som filmade när taket rasade in.

Det var för två veckor sedan som taket till garaget i höghuset Utsikten plötsligt började att svikta när hantverkare befann sig i närheten för att installera laddstolpar.  Något som Lerums tidning var först med att berätta.

– Vi gick in och inspekterade taket, det såg väldigt konstigt ut och sen började höga ljud komma snabbare och snabbare, då insåg vi att vi behövde springa ut, säger Pontus Grynge.

Hann precis ta sig ut

Flera ton tunga cementfiberskivor och isolering rasade ner bara några sekunder efter att de tagit sig ut.

– Tankarna efteråt är om vad som hade kunna hända om vi inte hade märkt att det började rasa, dessutom är det äldre människor som bor i byggnaden som kanske inte hade hunnit ta sig ut.

En utredning av olyckan pågår av besiktningsmän och försäkringsbolag för att utreda takraset, skriver Lerums Tidning.

”Förstår inte hur det kan ha gett vika”

Även bostadsrättsföreningens ordförande Valter Moss befann sig vid garaget när taket gav vika och är oförstående till hur konstruktionen kan ha raserat.

– Man är gammal entreprenör själv och har varit med i många år, det har gått åtta år sedan huset byggdes och jag förstår inte hur det kan ha gett vika, säger Valter Moss till SVT Nyheter Väst.

Bostadsrättsföreningen i fastigheten har polisanmält händelsen. Bolaget Tornstaden som har byggt fastigheten skriver till SVT ”att en felaktig infästning för undertaket använts och som inte klarat av lasten.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.