Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad eleverna som röker cannabis utanför Angeredsgymnasiet själva säger. Foto: SVT

Här röker eleverna cannabis – precis utanför Angeredsgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

När SVT:s reporter går till Angeredsgymnasiet möter han två skolelever som röker cannabis utanför skolan – på schemalagd skoltid. Eleverna säger själva att skolan inte gör tillräckligt för att fånga upp dem.

– Lärarna är för snälla, jag känner att jag kan göra vad jag vill. Om lärarna sätter press, hade situationen varit annorlunda, säger en av eleverna.

Se mötet med eleverna i klippet ovan.

På Angeredsgymnasiets baksida möts eleverna för att prata om livet och skvallra men utöver det röker vissa elever också cannabis där och på andra platser runt skolan.

Enligt eleverna SVT pratar med går lärarna förbi och ser dem – men kommenterar inte alltid rökandet.

En kommunanställd som arbetar i närheten säger också till SVT:s reporter att det hänt att lärare och andra vuxna på skolan bett de som röker att ställa sig längre bort från skolområdet när de röker cannabis – en bild som till viss del delas av rektorn.

”Lärarna är för snälla”

Även lokalpolisen bekräftar bilden av cannabisrökande i anslutning till skolområdet och polisen i Göteborg berättar att det här enligt dem är ett problem på fler skolor än på Angeredsgymnasiet.

Enligt en av eleverna som SVT intervjuar så är lärarna för ”snälla”. Han säger själv att han önskar att att skolan tar hårdare tag och straffar elever när de missköter sig eller använder droger i anslutning till skolan. Vad rektorn svarar på detta kan du se här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur rektorerna på Angeredsgymnasiet reagerar när de ser klippet på eleverna som röker cannabis utanför skolan. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.