Här ser fansen sista avsnittet av ”Vår tid är nu” på bio

Publicerad

SVT-serien Vår tid är nu har i genomsnitt haft två miljoner tittare per avsnitt. När sista avsnittet sändes i går samlades nästan 100 fans på en biograf i Kungälv för att se avslutningen på bioduken. Som grädde på moset dök dessutom två av seriens skådespelare upp på visningen.

Vår tid är nu har toppat tv-listorna sedan premiären tidigare i höstas. I genomsnitt har två miljoner tittare sett varje avsnitt.

Serien startar vid fredsdagen efter andra världskriget 1945 och innehåller både kärlek, konflikter och framtidshopp. På Facebook har det bildats en grupp för fans som vill diskutera serien med andra entusiaster. En av dem är Frida Eydal som arrangerade biovisningen i Kungälv.

– Jag ville bjuda min gruppkamrater på något särskilt, säger hon.

Skådespelare deltog

Josefin Neldén som spelar karaktären Margareta Nilsson och Mattias Nordkvist som spelar Gustaf Löwander var också med på visningen och svarade på frågor kring arbetet bakom.

– Vi följer också facebookgruppen och tycker det är väldigt roligt att följa ert engagemang i serien, sa Josefin Neldén till publiken.

Tredje säsong blir av

Hösten 2018 kommer den andra säsongen av Vår tid är nu att sändas och nu är det även bestämt att en tredje säsong kommer att bli av.

– Det är tack vare er som följer serien som det blir en tredje säsong. Det är vi såklart jätteglada för, säger Mattias Nordkvist.

Totalt kom ungefär 90 personer på visningen och Frida Eydal kände sig nöjd efter att ha sett avsnittet.

– Jag har fortfarande inte landat tror jag. Det är svårt att förhålla sig till alla scener som jag ska försöka bära med mig till hösten och den andra säsongen, säger hon.

Vill du också se serien? Titta här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer