Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Erica Jeber och Nils Sahlström om farsen Spanska flugan som nu spelas i Skara.

Här spelas farsen ”Spanska flugan” i Skara

Publicerad

I Skara spelar kulturföreningen ”Charlies teater” sommarteater för femtonde gången. I år visas klassiska farsen ”Spanska flugan” och speciellt för barnen ”Lotta på Bråkmakargatan”.

– Det som är så fint med sommarteatern är att det byggs upp här och nu och man blir väldigt nära publiken, säger Erica Jebens, som spelar dotter till den koleriske senapsfabrikören.

Kulturföreningen Charlies teater i Skara arbetar annars i huvudsak med barn och ungdomar. Men på sommaren har det blivit tradition med sommarteater där även unga vuxna deltar.

– Vi brukar säga att vi bygger på den ideella kraften ”lusten”, säger föreningens konstnärliga ledare Charlotte Kristensson.

Hon berättar att många barn i teatergrupperna får inspiration att välja estetprogrammet på gymnasiet och en och annan hittar vidare till Skara skolscen där många kända skådespelare utbildat sig.

Firar 15 år

I sommarteaterns ensemble finns också flera nuvarande och tidigare elever från Skara skolscen. Föreställningarna är populära och det är fullsatt kväll efter kväll. I år firar Charlies teater 15 år med sommarteater på en bakgård i centrala Skara. Men föreningen bildades redan 1985. Sista föreställningen för sommaren är söndag 6 augusti.

Hör skådespelarna berätta mer om sommarteatern i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.