Foto: Björn Johansson

Här överraskas Björn av en varg – på vägen i Ale

Uppdaterad
Publicerad

Björn Johansson var på väg hem från Surtesjön och sonen i baksätet var på väg att somna. Då dök plötsligt en varg upp på vägen, och Björn lyckades fånga allt på film.

– Först trodde jag att det var en hund, men den liksom lufsade med en slags attityd, säger Björn Johansson.

Starta klippet för att se Björns mäktiga möte med vargen.

Den spektakulära scenen utspelade sig i torsdags kväll, strax utanför Ale i närheten av Vättlefjäll. Björn och hans sambo var på väg hem till Surte och tog några omvägar i förhoppning om att sonen Lo skulle somna. Då dök den upp: Vargen.

– När jag förstod vad det var så skrek jag: Varg! Man har ju sett rådjur, räv och rovfåglar, men ingenting som det här, säger Björn.

Trots att vargen ibland beskrivs som ett hot mot både djur och människor är Björn inte särskilt orolig för egen del.

– Det känns lite trevligt, som ett exklusivt inslag i en annars händelsefattig vardag. Sen får vi se hur det påverkar huspriserna, säger han och skrattar.

Filmklippet på vargen har delats på Facebook, och väckt starka reaktioner bland de som sett det.

– Det är 100-tals reaktioner. De flesta är fascinerade, det är ju häftigt. Sen är vissa oroliga för sina djur, och det får man ju förstå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.