Björn Kjellman, Tuva B Larsen och Philip Jalmelid testade stämbanden på plats i Göteborg på måndagen. Foto: SVT

Här testar skådisarna scenen i Göteborg

Publicerad

I två år har musikalen ”Så som i himmelen” spelats i Stockholm för fulla hus. Och till våren sätts den upp även i Göteborg. Men redan på måndagen var några av skådisarna på plats för att testa stämbanden.

Musikalen, som baseras på den välkända filmen från 2004 med samma titel, har sålt 200 000 biljetter i Stockholm. Och nu i vår kommer alltså succémusikalen till Göteborg.

Det är en historia som de flesta känner till – en film om musikens inflytande över människorna.

– Det är så kul att se publiken. Framför allt när det blir tokgråk. Man bara ser hur det gungar i publiken. Vi blir glada när publiken gråter, säger Björn Kjellman, som i vårens uppsättning spelar ”Arne”.

Han, tillsammans med de andra skådespelarna, kom till Göteborg på måndagen för att testa stämbanden.

Hur är det med övergången från film till musikal?

– Jag tycker den är ganska naturlig egentligen. Det känns som om manuset var skrivet för att göra musikal, för det är stora uttryck, och det är väldigt ”mycket”, säger Tuva B Larsen, som spelar Lena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.