Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Magnus Paulsson, VD på SGS Studentbostäder Foto: SVT

Hårdare tag mot festande studenter i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Studenter boende i studentbostäderna på Olofshöjd i Göteborg sägs bryta mot coronarestriktionerna och festa så mycket att bostadsföretaget nu kallar in vakter för att stoppa festerna och hindra smittspridningen.

Enligt ett mail som skickats ut av hyresvärden SGS till alla studenter som bor på studentområdet i Olofshöjd i Göteborg har det kommit in klagomål på att studenter, trots förbud, anordnat fester. I mailet står det att festerna pågått bland annat i vindsutrymmen och i tvättstugor.

–Vi har begränsat tillgången till de allmänna utrymmen som en säkerhetsåtgärd i och med pandemin, så de initiativ som har tagits till spontana sammankomster de har skett i tvättstugor och gemensamhetskök, säger Magnus Paulsson VD på SGS studentbostäder.

Mareddy Reddy studerar Kemi på Chalmers och han känner mycket väl igen problemet med festerna.

–Jag bor granne med tvättstugan så vid tolv- ett-tiden på natten så hör jag musiken och har också känt att det luktar alkohol och öl i vissa tvättstugor. Ibland ligger det ölflaskor kvar, säger Mareddy.

Han menar också att problemet blivit värre den senaste tiden.

–Jag märkte inte det tidigare utan det började för ett par veckor sedan, säger han.

Riskerar vräkning

För att komma till rätta med problemet har nu hyresvärden valt att öka vaktabolagets närvaro och låter dem gå extra rundor kring studentbostäderna. Studenter som ordnar olovliga fester riskerar dessutom att bli vräkta från sina lägenheter.

–Vi har en rutin kring detta och det är inte bara kopplat till pandemin, utan är det någon hyresgäst som inte lever upp till det ansvar man har så har vi som hyresvärd den möjligheten, säger VD Magnus Paulsson.

Men särskilt störd av festandet har inte studenten Mareddy blivit, trots att han alltså bor precis bredvid en av tvättstugorna det festas i.

–Jag sover bra, så det har inte varit något stort problem för mig, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet