Bilen och helikoptern på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Pontus Lundahl / Janerik Henriksson / TT

Helikopterjakt efter stulen Porsche med punktering

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagkvällen jagade polisen en stulen lyxbil i Göteborg. Biltjuven stannade inte för polisens stoppsignal utan gasade på och fick sladd och därefter även punktering på två däck. Trots det körde han vidare.

En man som anmält sin bil stulen upptäckte den under måndagkvällen på E20 i Göteborg i höjd med Gårda. Bilden som var en Porsche körde vidare på riksväg 40 mot Landvetter och polisen tillkallades för att stoppa den. Fem polisenheter deltog i jakten, bland annat en helikopter.

Körde vidare trots punktering

När polisen gav stoppsignal till biltjuven, som var en man i 30-årsåldern, stannade han inte utan gasade vidare. Den exklusiva bilen hade sommardäck och tjuven fick sladd och åkte delvis ner i diket. Två av bilens hjul punkterades och den stötte även emot en polisbil. Trots det körde föraren vidare men efter någon kilometer tog det stopp söder om Hällingsjö på länsväg 156.

Mannen greps misstänkt för tillgrepp av personbil och för att inte ha stannat på polismans tecken. Ingen skadades i polisjakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.