• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Ny film om Sune – med nya skådespelare

Under hösten spelas en ny film om tjejtjusaren Sune in i Göteborg och Partille. I den nya filmen, som har planerad premiär julen 2018, har hela rollbesättningen blivit utbytt från de tre senaste filmerna.

När SVT Nyheter Väst gör ett besök på filminspelningen har den pågått i tre veckor. Filmen ska heta Sune vs Sune och spelas in både på Tynneredsskolan i Göteborg och i ett hus i Partille.

I rollen som pappa Rudolf syns Fredrik Hallgren, som tidigare bland annat spelat rollen som Martin i tv-serien Bonusfamiljen.

– Rudolf är en person som just i den här filmen går igenom en liten kris. Han arbetar på skatteverket och har väl en dröm om något annat. Något som han gjort när han var ung, säger Fredrik Hallgren.

Mamma Karin spelas av Sissela Benn som även är känd för sin karaktär Filippa Bark. Rollen som självaste Sune har tilldelats tioåriga Elis Gerdt.

– Det är väldigt spännande. Jag trodde inte att jag skulle bli vald till rollen. När jag fick veta det hoppade jag runt på studsmattan och gjorde massa galna saker, så det var väldigt kul, säger han. 

Vad är Sune för kille?

– Han är en tjejtjusare, rolig och lite konstig. Han gör massa konstiga grejer helt enkelt, säger Elis Gerdt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer