Foto: Västra Götalandsregionen

Sahlgrenskas styrelseordförande Henrik Ripa avliden

Publicerad
Henrik Ripa, styrelseordförande på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, ledamot i regionfullmäktige och ersättare i regionstyrelsen, har avlidit efter en längre tids sjukdom, det skriver Västra Götalandsregionen i ett pressmeddelande.

Henrik Ripa har under många år haft politiska uppdrag på såväl nationell, regional som kommunal nivå. Han tillträdde som ordförande i styrelsen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i januari 2019.

– Det är med sorg i hjärtat som jag har mottagit beskedet. Henriks politiska bana började i unga år och han har innehaft flertalet betydelsefulla uppdrag. Han har gjort en gedigen politisk insats i Västra Götalandsregionen, inte minst som styrelseordförande för Sahlgrenska Universitetssjukhuset, säger Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen.

Henrik Ripa blev 52 år gammal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer