Hiphopstjärnan Cardi B ställer in sin spelning på årets Way out West-festival. Foto: TT

Hiphopstjärna ställer in på Way out West

Uppdaterad
Publicerad

Cardi B, ett av Way out West stora affischnamn inför årets festival, kommer inte spela på festivalen. Det meddelade arrangören på fredagen.

Några veckor innan det var tänkt att Cardi B skulle gå upp på scenen på Way out West-festivalen i Göteborg kommer beskedet att hon ställer in.

Jobbar på ny bokning

”Tyvärr måste vi meddela att den tänkta spelningen med Cardi B på årets Way Out West är inställd. Vi beklagar den här situationen och jobbar nu hårt för att inom kort presentera en ny bokning i den lucka som uppstått i schemat”, skriver Way Out West på Facebook.

Enligt Joakim Skoglund, marknadschef hos arrangören Luger, har man inte fått veta någon anledning till avhoppet. ”Vi har fått besked att Cardi B har fått förhinder att spela, mer information än så har vi tyvärr inte”, skriver han i ett mail till Svt Nyheter Väst på fredagen.

Har ställt in flera spelningar

Sverige är inte det enda landet som nobbats av Cardi B under året. I maj ställde hon med kort varsel in flera av sina konserter i hemlandet USA. Sedan dess har hon avbokat både Parklife-festivalen i Storbritannien och ett uppträdande på Singapore Grand Prix i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.