En 2 meter lång duk glömdes kvar i Jenny efter förlossningen – drogs ut vaginalt Foto: SVT

Handduk blev kvar i Jennys livmoder efter akutsnitt

Uppdaterad
Publicerad

När 25-åriga Jenny Ludvigsson fött barn med akut kejsarsnitt på Östra sjukhuset i Göteborg blev en operationsduk kvar i hennes livmoder. Hon sa till om att något luktade och inte kändes bra men fick höra att hon inte skulle oroa sig.

Det var i december som 25-åriga Jenny Ludvigsson födde sitt första barn, som förlöstes med akut kejsarsnitt. Efter förlossningen stannade hon och hennes sambo på sjukhuset i sex dagar och redan då kände hon att något var fel.

– Jag tyckte att något var konstigt och luktade väldigt illa. Men de sa att så kunde det vara efter förlossningen, berättar Jenny Ludvigsson.

Läs också: Sjukhuset: Det kan hända igen

Hängde ut ur slidan

Men väl hemma från sjukhuset blev situationen akut.

– Dagen efter att vi kommit hem satt jag på toa och upptäckte att något hängde ner några centimeter utanför slidan.

Jenny Ludvigsson bad sin sambo att komma och titta, och då var stanken så kraftig att han fick hålla för näsa och mun. Paret åkte in till Östra sjukhuset och hon fick undersökas akut. Läkarna plockade då ut en operationsduk som var uppåt två meter lång enligt Jenny Ludvigsson själv.

– De drog ut den vaginalt, berättar hon.

”Bedrövligt att det kan hända”

Jenny Ludvigsson fick antibiotika eftersom hon hade en begynnande infektion i kroppen. Hon berättar att det tog tre veckor för henne att komma på benen igen efter förlossningen, vilket fick henne att missa värdefull tid med sitt nyfödda barn. Hon är också upprörd över bemötandet hon fick när hon var orolig.

– Det är bedrövligt att något sådant här kan hända och att de nonchalerade mig, säger Jenny Ludvigsson.

Händelsen har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.