En träpåle hittades i en sjö norr om Stenungsund. Foto: Mikael Berglund/Berglunds produktion

Dödsfälla vid badbrygga

Uppdaterad
Publicerad

En träpåle som satt i botten med spetsen uppåt. Det var vad en förbipasserande fann vid en av Hällungens badplatser.

– Jag blev helt chockad när jag hörde talas om det. Jag har barn som är 7 och 9 år som badar där varje dag, nu vet jag inte om man våga släppa i dem längre, säger Katarina Petersen Nielsen.

Hon bor i närheten av sjön Hällungen vid Ödsmål norr om Stenungsund. Det var hennes man som såg att räddningstjänsten var på plats vid bryggan på torsdagskvällen. De tog bort pålen och dykare undersökte om det fanns fler farliga föremål i vattnet men hittade inte något.

– Jag har bott här i tolv år och aldrig varit med om något liknande. Det är otäckt, hädanefter kommer jag själv gå i vattnet för att känna efter innan jag låter barnen bada, säger Katarina Petersen Nielsen.

Den aktuella bryggan är relativt nyrenoverad och inspekterades vid månadsskiftet maj/juni, inga fel eller brister hittades då.

Det inträffade polisanmäldes under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.