Motionsspåret vid Ruddalens idrottscentrum där mannen hittades. Foto: Tomas Singer/SVT

Hittades ihjälskjuten i Frölunda – en anhållen

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen hittades en död man skjuten i ett skogsområde norr om Frölunda torg. På torsdagen meddelade polisen att en person har anhållits misstänkt för medhjälp till mord.

– Det är en person född 1994 som greps under nationaldagen, bekräftar polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Det var sent in på söndagskvällen som blåljuspersonal larmades till adressen i Frölunda där någon ur allmänheten hittat den döda mannen.

– Vi har konstaterat att han har skottskador, jag går inte in exakt på hur många, sa Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Mannen visade sig ha varit anmäld försvunnen och var i 25-årsåldern.

Fortsatt utredningsarbete

Polisen vill inte gå in på vad som lett fram till anhållandet av mannen, som nu alltså misstänks för medhjälp till mord.

Omkring området har polisen satt upp lappar som uppmanar personer att kontakta polisen om observationer efter den 29 maj, vilket är datumet då den döde mannen senast sågs vid liv.

– Vi samlar in den bevisning som vi kan hitta och så får vi se vad den här personen kan tillföra utredningen, säger Tommy Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.