Foto: TT

Hjullastare körde in i klockbutik i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på lördagsmorgonen, klockan 06.25 fick polisen larmet om att en hjullastare kört in i butiken i centrala Skövde.

– Vittnen har sett tre personer försvinna i en mörk bil, men vi har inga spår efter dessa och hur många klockor man fick med sig är fortfarande okänt, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Under lördagen så säkrade polisens tekniker spår i butiken efter rånet genom en teknisk undersökning. I klockaffären säljs exklusiva ur och butiken har utsatts för för både rånförsök och inbrott tidigare. När hjullastaren körde in så förstördes skyltfönster och delar av butiken.

– Det är en hårt drabbad butiksägare som har haft flera besök tidigare av tjuvar, säger Peter Adlersson.

Söker fler vittnen

Det finns inga misstänkta personer i nuläget, men polisen vill gärna komma i kontakt med fler vittnen som kan ha sett den mörka bilen med de tre misstänkta rånarna i. En förundersökning om grov stöld har inletts. 

– Man har kommit över klockor, men hur många och till vilket värde får utredningen visa, säger polisens presstalesman Peter Adlersson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.