Höga vattenflöden i Dalsland

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för höga flöden och har utfärdat en klass 2-varning för högt vatten i Upperudsälven från Dals Långed ner till utloppet i Vänern.

– År 2000 hade vi ju stora problem med översvämningar här, och det här är nog det högsta flödet jag sett sedan dess, säger Sven Johansson som bor i Håverud.

Hösten år 2000 regnande det extremt mycket i norra Dalsland, och skador på över 16 miljoner kronor drabbade invånare och näringsverksamheter.

Efter regnet som öst ner under julen och över nyår så har SMHI utfärdat en klass 2-varning för höga vattenflöden i Upperudsälven och ända fram till utloppet i Vänern.

– Ja, vi får hoppas att det inte fortsätter att regna för det är redan översvämningar på flera platser. Men denna gång tror jag att folk är mer förberedda på om det skulle bli alltför stora översvämningar igen, så jag är inte särskilt orolig, säger Sven Johansson som bor i området.

Se Sven Johanssons bilder från vattenflödena i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.