Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se när Kerstin Linden gör sin tappning av det klassiska vårskriket. Foto: Dalmar Namazi/SVT

Kerstin Linden är nya Ronja Rövardotter – tv-inspelning i Bohus fästning

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer klassiska filmen om Ronja Rövardotter i ny tappning som tv-serie. Nya skådespelare och ett nytt vårskrik ser dagens ljus. SVT fick spendera några timmar med Kerstin Linden som spelar Ronja.

Det är väldigt många djur på plats på inspelningen vid Bohus fästning i Kungälv. Grisar, får, kycklingar, höns, ankor och åtta hästar har alla en del i den klassiska filmen med Astrid Lindgren som skapare. För många är den ett kärt barndomsminne men för regissören är den faktiskt inte det.

– Jag är halvengelsk så det var inte en del av min barndom men jag hoppas att kunna bidra med att berätta storyn, säger regissören Lisa James Larsson

Spelas in under jorden i Göteborg

Hon och huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden har bara känt varanda i sex månader men har fått en väldigt bra relation under inspelningen. Den nya tv-serien spelas in i bland annat Örebro och Litauen, och några bärande scener kommer att göras i de underjordiska gångarna i centrala Göteborg.

Den som vill se filmen får ge sig till tåls i ett års tid. Lagom till julen 2023 är det dags för premiär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.