Butiksbrand i Tibro natten mot lördagen. Foto: Christian Svensson/SVT

Hotell utrymdes efter butiksbrand i Tibro

Uppdaterad
Publicerad

Hotellgäster och boende i ett flervåningshus i Tibro, Västra Götlands län, fick evakueras sedan en matvarubutik i byggnaden börjat brinna natten mot lördagen.

– Lågor slog ut från fönstren och butiken var övertänd när vi kom fram, säger Ulf Steglert vid räddningstjänsten.

Larmet om branden kom strax före 01-tiden på lördagen. En mindre matvarubutik på markplan i ett flervåningshus i centrala Tibro hade då fattat eld. Förutom permanenta lägenhetsbostäder finns även en hotellverksamhet i byggnaden.

Boende och hotellgäster tvingades lämna lokalen på grund av rökutvecklingen.

– Vi fick kontroll över situationen relativt omgående och ingen kom till skada, säger Steglert, insatsledare vid räddningstjänsten i östra Skaraborg.

Vid 03.30-tiden var branden släckt, och kort efter kunde boende och hotellgäster återvända till sina sängar. Polisen utreder händelsen som mordbrand och området är avspärrat tills en teknisk undersökning är genomförd.

– Det finns ett vittne som har hört att det smällt, sedan ska det ha börjat brinna, säger Johan Josarp, vakthavande befäl, vid polisregion Väst.

Butiken har däremot blivit totalförstörd och delar av huset har fått rök- och vattenskador. Vid 05-tiden hade polisen inte gripit någon misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.