Arkivbild. Foto: Isabell Höjman/TT

Hyrläkare anmäls som patientfara

Publicerad

En hyrläkare från Bohuslän har haft allvarliga brister i sitt administrativa arbete och har nu anmälts som en patientfara.

Hyrläkaren anmäldes som en patientfara efter stora försummelser i det administrativa arbetet under tjänst på två vårdcentraler i Värmland. Enligt vårdgivarna har läkaren försummat bland annat journalföring, remisser och provsvar. En patient misstänks ha fått sin cancerutredning fördröjd.

På den ena vårdcentralen hyrdes läkaren in för ungefär tre veckors arbete. Under den sista dagen på anställningen dök hon inte upp och patienter fick avbokas. Det visade sig då att det saknades mängder av journalanteckningar och att närmare 500 provsvar inte hade hanterats korrekt. 

När läkaren i efterhand söktes av vårdcentral och hyrbolag har hon varit svår att få tag på och har uppgett att hon haft olika svåra sjukdomar, bland annat hjärnhinneinflamation och gallstensanfall.

Hyrläkaren har nu blivit anmälda till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

IVO

Mer i ämnet