Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ica-handlaren: ”Vart har samhället dragit iväg?” Beskriver ökad risk för angrepp mot butiker och personal Foto: SVT/TT

Ica varnar för hot mot handlare efter skenande matpriser

Uppdaterad
Publicerad

I ett internt meddelande till samtliga av landets Ica-handlare varnar företaget för ökade risker för angrepp mot butiker och personal. Det efter att säkerhetsavdelningen identifierat flera dödshot mot handlare på sociala medier och olika internetforum.  

– Man har ju familj. Vart har samhället dragit iväg? frågar sig Ica-handlaren Christian Palmén.

Inlägg som “Dags att hänga varenda girig Ica-handlare” och “Alla giriga jävla kräk som ligger bakom detta förtjänar att skjutas” sprids i trådar på internetforumet Flashback och på sociala medier.

Icas säkerhetsavdelning skickade därför i helgen ut ett meddelande till alla landets Ica-handlare.  

“Detta medför bedömt en risk för angrepp, mot butik, person eller privat egendom kopplat till detta förmedlade budskap”, står det i mejlet som SVT tagit del utav.  

Företagets säkerhetschef Anders Jonasson skriver att sannolikheten för att hoten ska verkställas är låg, men inte kan uteslutas. Därför valde de att uppmärksamma Ica-handlarna på hoten.  

I SVT:s Sverige möts diskuteras de skenande matpriserna. Se Ica-handlaren Christian Palmén berätta om sin situation i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.